Тест з держмови

3.2.1 для Android
TEST.ua
1 оценок
5
Поделитесь этой страницей ❤️
Тест з держмови APK - Скриншот 1Тест з держмови APK - Скриншот 2Тест з держмови APK - Скриншот 3Тест з держмови APK - Скриншот 4Тест з держмови APK - Скриншот 5Тест з держмови APK - Скриншот 6Тест з держмови APK - Скриншот 7Тест з держмови APK - Скриншот 8
Реклама:
Відповідно до Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" з 16 липня 2021 року стартує іспит на рівень володіння державною мовою. Призначення іспиту - визначити рівень володіння державною мовою осіб, які претендують на обрання чи призначення на посади, визначені частинами першою і другою статті 9 Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної", зокрема:
- депутати місцевих рад, посадові особи органів місцевого самоврядування;
- державні службовці;
- особи офіцерського складу, які проходять військову службу за контрактом;
- особи начальницького (середнього і вищого) складу Національної поліції, інших правоохоронних та розвідувальних органів;
- особи рядового, сержантського і старшинського складу Національної поліції, інших правоохоронних, розвідувальних органів;
- прокурори;
- судді;
- адвокати;
- нотаріуси;
- керівники закладів освіти всіх форм власності;
- педагогічні, науково-педагогічні і наукові працівники;
- медичні працівники державних і комунальних закладів охорони здоров'я.

Іспит на рівень володіння державною мовою містить частини "Культура мови", "Читання", "Письмо", "Говоріння".

Питання з "Культури мови" дають можливість особі показати вміння дотримуватися норм на всіх мовних рівнях, засвідчити лексичну та словотвірну вправність (розуміння виражального потенціалу синонімів, антонімів; точність вживання омонімів та паронімів; вміння уникати просторічних слів, суржику, сленгу, тавтології; правильне застосування словотворчих засобів для формування назв осіб за фахом, посадою, місцем проживання); обізнаність у сфері ділової фразеології (канцеляризми, штампи, мовні кліше); уміння правильно застосовувати виражальні можливості граматичних форм в офіційно-діловому стилі; стилістичну вправність (усталені форми структурування усного й письмового тексту; форми міжособистісного спілкування).

Завдання частини "Читання" мають на меті перевірити вміння особи повністю розуміти прочитаний текст, критично осмислювати його, виділяти головну або спеціальну інформацію, розуміти деталі тексту та встановлювати взаємозв'язки між його частинами.

Частина "Говоріння" передбачає монологічне повідомлення на задану тему, в якому особа має змогу показати вміння ініціювати розмову, підтримувати та завершувати її, висловлювати власну думку щодо запропонованої теми під час спілкування.

За допомогою запропонованого навчального додатка, який містить перелік тестових питань з варіантами відповідей, ви маєте можливість проходити пробне тестування необмежену кількість разів, що значно полегшує та прискорює підготовку.

Під час пробного тестування додаток автоматично підбирає 29 випадкових питань для виконання службових обов'язків або 44 для набуття громадянства України із 1743.

Навчальний додаток розроблений на основі зразків тестових завдань Національної комісії зі стандартів державної мови, оприлюднених в 2021 році, а також завдань з інших відкритих джерел і доповнено авторськими поясненнями щодо норм та правил української мови.

Характеристики та можливості додатка:
- Випадкове і пропорційне формування пробного тесту з 29 або 44 питань;
- Тестування по питанняx будь-яких обраних розділів: підряд, випадково або за важкістю (визначається за статистикою проходження тестів усіма користувачами додатку);
- Робота над помилками (тестування по питанням, в яких вами були допущені помилки);
- Можливість додавання питань в "обрані" та проходження по них окремого тестування;
- Зручний пошук та перегляд відповідей без проходження тестування;
- Детальне обґрунтування правильних відповідей;
- Прослуховування питань і відповідей за допомогою синтезу мовлення від Google;
- Додаток не потребує підключення до Інтернет - працює в режимі офф-лайн.

Якщо ви помітили помилку, маєте зауваження чи побажання, будь ласка, пишіть нам на електронну пошту. Ми постійно працюємо над удосконаленням додатка і випускаємо оновлення, які автоматично завантажуються на ваш пристрій.

Дополнительная Информация

Категория: Образование
Обновлено: 2022-01-13
Последняя версия: 3.2.1
Требования: Android 4.4+
Имя пакета: ua.com.testdm

Скачать Тест з держмови APK для Android

Если размещение этого приложения нарушает ваши права, обратитесь к нам через форму обратной связи.
Отзывы 0 оценок 1
Оценить в один клик 🤩